The Beautiful Trumpet Of My Soul

12,95 

Osastot: , Avainsana tuotteelle

The Beautiful Trumpet Of My Soul
JJVCD-177

The Beautiful Trumpet of My Soul on levyprojekti, jonka olen jo kauan halunnut toteuttaa. Äänite koostuu teoksista, jotka ovat saaneet kauneudellaan tunteeni heräämään ja tehneet minuun suuren vaikutuksen. Näin ne kaikki ovat säilyneet suosikkikappaleinani jo vuosia.
Saadessani levyn pianistiksi Tuomas Turriagon, oli lopputuloksen työstäminen ja toteuttaminen luonnollista ja musiikintäyteistä. Useat hänen tätä projektia varten tekemänsä uudet täsmäsovitukset tekevät levystä erityisen mielenkiintoisen ja uniikin.
Teoksen Dicitencello Vuie soitin ensimmäistä kertaa 1970-luvulla säestäen legendaarista Mauno Kuusistoa. Hän teki laulun tunnetuksi suomalaisille nimellä Kertokaa se Hänelle.
Nino Rotan musiikki on aina ollut minulle suuri inspiraation lähde. Erityisesti rakastuin siihen Kummisetä-elokuvatrilogian nähtyäni. Trumpetti on hänen musiikissaan aina keskeisessä roolissa.
Toivo Kärjen tango Siks oon mä suruinen on suomalaisen sielunmaiseman kuvaajana täysosuma.
Osa levyllä olevista sävellyksistä, kuten Lionel Richien Hello sekä Robert Kraftin Beautiful Maria of my Soul, liittyvät erittäin kiinteästi oman elämäni tärkeisiin jaksoihin.
Nils-Eric Fougstedtin iki-ihana Romanssi elokuvasta Katariina ja Munkkiniemen kreivi on tavallaan levyn ainoa tilausteos| eräs vaskisoitinkollegani pyysi erityisesti minua sen levyttämään, haluten siitä lyyristä trumpettiversiota.
Anssi Tikanmäen todella kaunis Balladi elokuvasta Klaani on ollut minulle jo vuosien ajan henkilökohtainen teos| olinhan soittamassa elokuvan ääniraidalla.
Japanista on tullut siellä olevien ystävieni myötä minulle erittäin läheinen. Valitsin kaksi Studio Ghiblin animaatioelokuviin tehtyä sävellystä: Joe Hisaishin musiikkia elokuvaan Laputa: Kimi wo Nosete (Laputa – linna taivaalla) ja Hirofumi Asamoton Mahou no Nukumori elokuvaan Majo no takky&#363|bin (Kiki’s delivery service-Kikin lähettipalvelu).
Leonard Cohenin kaunis ja tunteikas Hallelujah, sekä Rolf Løvlandin ylväs You raise me up ovat kaksi ihanaa viihdemusiikin klassikkoa. Lähes riippumatta kuullusta versiosta, ne saavat aina tunteeni pintaan..
Oli luonnollista poimia levylle musiikkia monilahjakkaalta pianisti-säveltäjä-kapellimestari Tuomas Turriagolta. Levylle valikoitui hänen sävellyksistään hieno kappale Remembering. Teos on alun perin soolopianolle. Levyllä kuultava sovitus on säveltäjän oma.
Naomi Shemerin Jerusalem the Town of Gold on jäänyt pysyvästi sydämeeni sen maagisen itämaisen tunnelman ja kauniin melodian vuoksi.
Vuosien varrella minuun syvästi vaikuttaneista ”elämää suuremmista” suosikeistani ehkä luontevin valinta levyn päätösnumeroksi oli Françoisin ja Revauxin My Way.
Toivon lämpimästi trumpettini äänen ja Tuomaksen pianismin soljuvan kuulijoiden sieluihin näiden kauniiden kappaleiden myötä.
Jouko Harjanne

OHJELMA

1. Dicitencello Vuie … R. Falvo 2:59
2. A Time For Us (love theme from Romeo and Juliet)… N. Rota 2:59
3. The Godfather Suite 14:14
(The Godfather valse, Michael’s theme, Godfather II and Speak Softly, Love)… N.Rota (Arr. T. Turriago)
4. Siks oon mä suruinen … T. Kärki (Arr. H. Perelló/T. Turriago) 3:06
5. Hello … L. Richie (Arr. T. Turriago) 4:32
6. Ballad from the movie Klaani… A. Tikanmäki 3:16
7. RomanCE from the movie Katariina ja Munkkiniemen kreivi … N.-E. Fougstedt (Arr. L.-K. Taipale/instrumentation Visa Haarala) 4:07
8. Kimi wo NoSETE from the movie Laputa (Castle in the sky)… J. Hisaishi 4:51
9. Mahou no Nukumori from the movie Majo no takky&#363|bin (Kiki’s delivery service)… H. Asamoto 4:06
10. Hallelujah… L. Cohen 3:28
11. Beautiful Maria of my Soul … R. Kraft (Arr.T. Turriago) 3:46
12. Remembering… T. Turriago 2:29
13. You Raise Me Up… R. Løvland 4:53
14. Jerusalem the Town of Gold … N. Shemer 3:14
15. My Way … J. Revaux/C. Francois (Arr. T. Turriago) 4:45

T.T. 68:18