Jouko Harjanne

Jouko Harjanne

Jouko Harjanne
Raumalla syntynyt Jouko Harjanne opiskeli Tampereen konservatoriossa Raimo Sarmaksen johdolla ja jatkoi opintojaan opettajinaan Henri Adelbrecht ja Timofei Dokshitser. Orkesterimuusikon uransa Harjanne aloitti vuonna 1978 Tampereen kaupunginorkesterin trumpetin varaäänenjohtajana ja jatkoi samassa orkesterissa vuoteen 1984, jolloin hänet kiinnitettiin Radion sinfoniaorkesterin soolotrumpetistiksi. Aktiivisena kamarimuusikkona hän on soittanut useissa yhtyeissä, joista keskeisimpiä ovat olleet Suomalainen Vaskiyhtye ja Brasstime Quartet sekä Proroventus kvintetti.

Jouko Harjanne on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu vaskisolisti. Maailmalla hänet luetaan aikamme trumpetistien eliittiin kuuluvaksi.

Hänen solistinen uransa lähti nopeaan nousuun lukuisten kilpailumenestysten myötä. Tärkeimpiä niistä olivat toinen palkinto Prahan kevät -kilpailussa vuonna 1987 ja ensimmäinen palkinto Kansainvälisen trumpettikillan järjestämässä Ellsworth Smith -trumpettikilpailussa vuonna 1990. Harjanne on toiminut myös usean tärkeän kansainvälisen trumpettikilpailun tuomaristossa.Niistä mainittakoon mm. Munchenin ARD-kilpailu, Maurice Andre trumpettikilpailu, Prahan Kevään, Porcian (Italia), Budapestin (Unkari) sekä luonnollisesti Lieksan Vaskiviikon kansainvälisten vaskikilpailujen tuomaristossa. Suomen Trumpettikillan kunniajäseneksi Harjanne kutsuttiin vuonna 1997.

Harjanteen soittoa leimaa kokonaisvaltainen musikaalisuus, jossa vaikuttavalla tavalla yhdistyvät instrumentin täydellinen hallinta, rikas ilmaisu ja silkkisen soljuva ääni. Hänen virtuoosinen instrumenttinsa käsittely nosti hänet maailman vaskimuusikoiden kermaan viimeistään yhteisessä esiintymisessä ja levytyksessä Kiri Te Kanawan kanssa Englannissa joulukuussa 1994 sekä Rodion Shchedrinin trumpettikonserton Euroopan kantaesityksessä Moskovassa syksyllä 1995. Nykyisin solistiesiintymiset vievät häntä ympäri maailmaa.

Runsaan levytystuotantonsa, pelkästään soololevyjä on jo yli 20 kappaletta, ohella Harjanne on esiintynyt laajalti myös radiossa ja televisiossa. Levytyksillään Harjanne on saavuttanut maineen kaikkein vaikeimpien trumpettikappaleiden levyttäjänä (mm. Zimmermannin, Grunerin, Nagaon, Schedrinin ja Jolivetin konsertot). Klassisen ja modernin musiikin kattavalla laajalla repertuaarillaan Harjanne on nostanut instrumenttinsa mainetta monipuolisena soolosoittimena. Harjanne on menestyksekkäästi kantaesittänyt lukuisia suomalaisten ja kansainvälisten säveltäjien trumpettiteoksia. Monet säveltäjät ovat myös omistaneet hänelle sävellyksiään ja tunnetut kapellimestarit (mm. Kamu, Kadhize, Miller, Oramo, Panula, Salonen, Saraste, Segerstam ja Vänskä) johtaneet esiintymisiä ja levytyksiä.

Harjanne opettaa Sibelius-akatemiassa ja pitää säännöllisesti mestarikursseja ympäri maailmaa.
Jouko Harjanne on toiminut Lieksan Vaskiviikon Taiteellisena johtajana vuodesta 1997. Tammikuusta 2012 Harjanne on toiminut Senzoku Gakuen College of Musicin vierailevana trumpettiprofessorina.

www.joukoharjanne.com

Näytetään kaikki 9 tulosta

 • Jouko Harjanne

  Aria Cantilena

  8,95 
 • Jouko Harjanne

  BRIGHT CHRISTMAS

  9,95 
 • Jouko Harjanne

  CONCERTOS for TRUMPET and ORCHESTRA

  9,95 
 • Jouko Harjanne

  Finnish Trumpet Sonatas

  8,95 
 • Jouko Harjanne

  Lyrical Cornet

  8,95 
 • Jouko Harjanne

  Rainbow-Bridge to pray

  8,95 
 • Jouko Harjanne

  The Beautiful Trumpet Of My Soul

  12,95 
 • Jouko Harjanne

  TRUMPETER GOES TO CINEMA!

  8,95 
 • Jouko Harjanne

  Trumpeter´s Menu Jouko Harjanne, trumpet -Tuomas Turriago,piano

  18,95