Tuomas Turriago

Tuomas Turriago

Musiikin monitaituri Tuomas Turriagon (1979) uraa on siivittänyt ennen kaikkea kyltymätön intohimo ja rakkaus musiikkiin, soittimesta, tyylistä ja genrestä riippumatta. Hän aloitti pianonsoiton 7-vuotiaana ja jo 9-vuotiaana mukaan tuli myös säveltäminen. Debyytti orkesterin solistina oli Jyväskylä Sinfonian kanssa 11-vuotiaana, konserttona Mozartin A-duuri, K488. 13-vuotiaana Tuomas voitti Kilin pianokilpailun Ruotsissa ja 22-vuotiaana tuli toinen palkinto kansallisessa Jyväskylän Pianokilpailussa. Hänen pianistin uransa on ollut kamarimusiikkipainotteinen ja lisäksi hän on toiminut Säestyksen Lehtorina Tampereen Musiikkiakatemiassa/TAMK vuodesta 2004 ja kamarimusiikin tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2019. Hän on esiintynyt useiden suomalaisten orkestereiden  solistina ja soittanut lukuisilla suomalaisilla musiikkijuhlilla ja eri puolella Eurooppaa, Yhdysvalloissa, Kolumbiassa, Lähi-Idässä ja Kaukoidässä.
Pianistin uransa ohella Tuomas on ollut varsin tuottelias säveltäjä. 41 teosta käsittävään tuotantoon kuuluu mm. kaksi kamarioopperaa, kaksi pianosonaattia, sonaatit tuuballe ja pianolle, trumpetille ja pianolle, käyrätorvelle ja pianolle, alttosaksofonille ja pianolle sekä huilulle ja pianolle, kaksi jousikvartettoa sekä sinfonia jousille. Hänen musiikkiaan ovat kustantaneet Fennica Gehrman, Uusinta Kustannus ja Lydke Verlag.
Tuomas on toiminut vuodesta 2010 säännöllisesti TampereRawn ja TAMK/Musiikin kapellimestarina, on Tampereen Kamarioopperayhdistyksen perustajajäsen ja kapellimestari ja on johtanut lisäksi mm. Vaasan, Seinäjoen ja Mikkelin kaupunginorkestereita, sekä Tampere Chamberia, Tampering Ensembleä ja Tampere Filharmonian Vaskia.
Tuomas on levyttänyt Alba, Pilfink ja Ondine -levymerkeille. Hänet nimettiin kesällä 2019, tätä levyä tehdessä, ehdolle Suomen Musiikkikustantajien Liiton Vuoden taidemusiikin Säveltäjän palkinnon saajaksi.

Näytetään kaikki 4 tulosta

 • Harri Lidsle

  Around Europe

  8,95 
 • Jouko Harjanne

  Finnish Trumpet Sonatas

  8,95 
 • Jouko Harjanne

  The Beautiful Trumpet Of My Soul

  12,95 
 • Tuomas Turriago

  Tuomas Turriago, Sonatas

  18,95