Muistoja

12,95 

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): JJVCD-189 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Savo-Karjalan Maanpuolustussoittokunta

Kun Karjalan sotilassoittokunta yhdistettiin Rakuunasoittokuntaan vuoden 2013 lopussa ja lähin sotilassoittokunta sijaitsee Lappeenrannassa, jäi huoli soiko maanpuolustushenkinen musiikki jatkossa Pohjois-Karjalassa. Maakunnassa on kuitenkin toimeliaita reserviläis- ja veteraanijärjestöjä, jotka kaipasivat maanpuolustushenkistä musiikkia omiin juhliinsa ja tapahtumiinsa silloinkin, kun Rakuunasoittokunta ei ennätä niihin esiintymään laajan toimialueensa vuoksi. Silloin ryhdyttiin rakentamaan reserviläissoittokuntatoimin-taa Pohjois-Karjalaan ja runko-orkestereiksi tulivat Joensuun ja Outokummun puhallinorkesterit.

Vuoden 2016 aikana valmisteltiin maanpuolustussoittokuntahanketta yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja Puolustusvoimien kanssa. Hankkeen alullepanijana ja vetäjänä toimi Puolustusvoimien sotilassoittokuntien entinen ylikapellimestari Elias Seppälä. Neuvottelujen tuloksena Joensuun Puhallinorkesteriyhdistys ja Outokummun Orkesteriyhdistys allekirjoittivat 3.12.2016 MPK:n kanssa yhteistoimintasopimuksen maanpuolustussoittokuntahankkeen pilotoinnista. Tässä yhteydessä nimeksi vakiintui Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta toimialueensa mukaan.

Vuonna 2017 Suomessa aloitti kaksi pilottisoittokuntaa, Savo-Karjalan maanpuolustus-soittokunta ja Etelä-Suomen maanpuolustussoittokunta (Karelia-puhallinorkesteri). Nämä soittokunnat tekevät uraauurtavaa työtä vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi ja ovat mukana kehittämässä vapaaehtoista maanpuolustussoittokunta -toimintaa Suomeen. Näin taataan se, että maanpuolustushenkinen puhallinmusiikki soi sielläkin, min-ne lähin sotilassoittokunta ei ennätä tulemaan.

Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunnan kotipaikka on Joensuu ja toimialue Savo-Karjalan maanpuolustuspiiri. Vuonna 2017 soittokuntaan kuului 55 soittajaa, joista naisia 21 ja miehiä 34. Soittajien ikäjakauma on 15–75 vuotta. Kapellimestarina toimii Mika Hirvonen. Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta on laaja-alainen puhallinorkesteri, jonka ohjelmistossa on niin perinteisiä marsseja, klassista puhallinmusiikkia kuin kevyttä viihdemusiikkia. Vuoden 2017 aikana soittokunta esiintyy lukuisissa tilaisuuksissa, jotoksista itsenäisyyspäiväjuhliin ja paraateista sankarivainajien muistotilaisuuksiin. Omia konsertteja on vuoden aikana ollut kolme eri puolilla toimialuetta.

Kapellimestari: Mika Hirvonen
Solisti: Arto Tarkkonen, harmonikka ja laulu

Levyn ohjelma

1. Muistoja pohjolasta
Säv. Sam Sihvo
Sov. Artturi Rope

2. Valssi menneiltä ajoilta
Säv. Ivan Ivanovici
Sov. Henrikki Virkki

3. Vartiossa
Säv. Lassi Utsjoki
Sov. Teuvo Laine

4. Elämää juoksuhaudoissa
Säv. Trad.
Sov. Raimo Lukkarinen

5. Eldankajärven jää
Säv. Alfred Markusch
Sov. Teuvo Lainen

6. Humppasikermä
Säv/Sov. ?

7. Ilta skanssissa
Säv. Georg Malmsten
Sov. Henrikki Virkki

8. Meripojan preivi
Säv. Georg Malmsten
Sov. Artturi Rope-?-?

9. Rantakoivun alla
Säv. Onni Laihanen
Sov. Raimo Lukkarinen

10. Satumaa
Säv. Unto Mononen
Sov. Raimo Lukkarinen

11. On hetki
Säv. Rauno Lehtinen
Sov. Markku Johansson

12. Metsäkukkia
Säv. Trad.
Sov. Raimo Lukkarinen

13. Säkkijärven polkka
Säv. Trad.
Sov. ?

14. Äänisen aallot
Säv. George de Godzinsky
Sov.Henrikki Virkki

15. Maailma on kaunis
Säv. Kalervo Halonen
Sov. Mika Hirvonen

16. Täällä Pohjantähden alla
Säv. Petri Laaksonen
Sov. Raine Ampuja

17. Kodin kynttilät
Säv. J. Lyons- S.C. Hart
Sov. Henrikki Virkki

18. Tämä taivas, tämä maa
Säv. Jukka Kuoppamäki
Sov. Kari Somppi

19. Sillanpään marssilaulu
Säv. Aimo Mustonen

Sov. Arvo Kuikka