Savo-Karjalan Maanpuolustussoittokunta

Savo-Karjalan Maanpuolustussoittokunta

Kun Karjalan sotilassoittokunta yhdistettiin Rakuunasoittokuntaan vuoden 2013 lopussa ja lähin sotilassoittokunta sijaitsee Lappeenrannassa, jäi huoli soiko maanpuolustushenkinen musiikki jatkossa Pohjois-Karjalassa. Maakunnassa on kuitenkin toimeliaita reserviläis- ja veteraanijärjestöjä, jotka kaipasivat maanpuolustushenkistä musiikkia omiin juhliinsa ja tapahtumiinsa silloinkin, kun Rakuunasoittokunta ei ennätä niihin esiintymään laajan toimialueensa vuoksi. Silloin ryhdyttiin rakentamaan reserviläissoittokuntatoimin-taa Pohjois-Karjalaan ja runko-orkestereiksi tulivat Joensuun ja Outokummun puhallinorkesterit.

Vuoden 2016 aikana valmisteltiin maanpuolustussoittokuntahanketta yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja Puolustusvoimien kanssa. Hankkeen alullepanijana ja vetäjänä toimi Puolustusvoimien sotilassoittokuntien entinen ylikapellimestari Elias Seppälä. Neuvottelujen tuloksena Joensuun Puhallinorkesteriyhdistys ja Outokummun Orkesteriyhdistys allekirjoittivat 3.12.2016 MPK:n kanssa yhteistoimintasopimuksen maanpuolustussoittokuntahankkeen pilotoinnista. Tässä yhteydessä nimeksi vakiintui Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta toimialueensa mukaan.

Vuonna 2017 Suomessa aloitti kaksi pilottisoittokuntaa, Savo-Karjalan maanpuolustus-soittokunta ja Etelä-Suomen maanpuolustussoittokunta (Karelia-puhallinorkesteri). Nämä soittokunnat tekevät uraauurtavaa työtä vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi ja ovat mukana kehittämässä vapaaehtoista maanpuolustussoittokunta -toimintaa Suomeen. Näin taataan se, että maanpuolustushenkinen puhallinmusiikki soi sielläkin, min-ne lähin sotilassoittokunta ei ennätä tulemaan.

Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunnan kotipaikka on Joensuu ja toimialue Savo-Karjalan maanpuolustuspiiri. Vuonna 2017 soittokuntaan kuului 55 soittajaa, joista naisia 21 ja miehiä 34. Soittajien ikäjakauma on 15–75 vuotta. Kapellimestarina toimii Mika Hirvonen. Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta on laaja-alainen puhallinorkesteri, jonka ohjelmistossa on niin perinteisiä marsseja, klassista puhallinmusiikkia kuin kevyttä viihdemusiikkia. Vuoden 2017 aikana soittokunta esiintyy lukuisissa tilaisuuksissa, jotoksista itsenäisyyspäiväjuhliin ja paraateista sankarivainajien muistotilaisuuksiin. Omia konsertteja on vuoden aikana ollut kolme eri puolilla toimialuetta.

Näytetään ainoa tulos

  • Savo-Karjalan Maanpuolustussoittokunta

    Muistoja

    12,95