KISKOT

8,95 

Osasto: Avainsana tuotteelle

Matti Sakari on helsinkiläislähtöinen laulaja-lauluntekijä, joka nykyisellään elää ja tekee laulujaan Pohjois-Karjalassa. Matti Sakari esittää omaa suomeksi laulettua folkkiaan, joka pysäyttää kuuntele maa n. Tärkeintä hänelle on, että biisit tuntuva t joltain.
Matti aloitti soolouransa vuonna 2009 lähtemällä kiertueelle Kanadaan soittamaan perinteistä suomalaista kansanmusiikkia, mutta ujutti ohjelmistoon myös omia kappaleitaan. Keikkojen lisäksi mies teki matkalla lauluja, tutki maailmaa ja pohti elämää. Matka kesti kaikkinensa yli kolme kuukautta ja opetti tasapainoilua vapauden ja yksinäisyyden rajamailla. Suomeen palattuaan soolojutut saivat jäädä ja lauluntekijä keskittyi muihin projekteihin (mm. Rautakoura), mutta tarinat jäivät elämään.
Viiden vuoden Hiljaiselon jälkeen vuonna 2015 Matti päätyi äänittämään ensimmäistä kertaa omaa musiikkiaan ja sessioissa syntyi ”Pieni poika” -biisi. Koska äänityssessiot olivat kerta kaikkisen menestyksekkäät ja inspiroivat, lauluntekijä innostui ja päätti kerätä rahat toiseen sessioon. Syksyllä 2015 yllättävän mesenaatin ilmaantuminen mahdollisti sen, että rahat olivat yllättäen kasassa kokonaiseen levyyn ja Matti pääsi tekemään biisejään pohjoiskarjalaisten kollegoidensa (mm. Heikki Marttila – äänitys, Ilkka Vartiainen – pedal steel) avustamana.
Pilfink recordsin julkaisema debyyttilevy ”Kiskot” julkaistaan Joensuussa 1.9.2016. Levyjulkaisukonsertin jälkeen Matti Sakari keikkailee ainakin Helsingissä, Lappeenrannassa, Oulussa, Porvoossa ja Tampereella.