Happy Days, Soft Modern Music by HERBERT LINDHOLM

8,95 

Osasto: Avainsana tuotteelle

Ohjelma
1 SEA AIR, Fantasy for Flute, Guitar and Strings op. 41 (2004) 
|Herbert Lindholm, flute, Markku Laakso, guitar
2 CONCERTINO CARELIA, for Solo Violin and Strings op. 64 (2008) Anna Carlson, violin
|
3 CONCERTINO ORLANDO, for Solo Clarinet, Harpsichord and Strings op. 58 (2007) 
|Rauno Tikkanen, clarinet and Natalia Sadovnitchaia, harpsichord
|conductor Herbert Lindholm
4 LAPLAND, Ballade for Two Flutes and Strings op. 62 (2007) 
|Päivi Kukkonen and Susanna Bunda, flute
5 CELLO RITORNELLO, for Solo Cello and Strings op. 69 (2008) 
|Heidi Väisänen, cello
6 HAPPY DAYS, for Flute and Strings op. 68 (2008) 
|Päivi Kukkonen, flute
7 GOODBYE, Symphonic Poem for Orchestra op. 66 (2008) 
|OPEN SINFONIETTA, conductor Rauno Tikkanen

Kappaleiden esittely
SEA AIR, fantasia huilulle, kitaralle ja jousille (2004), on teos, jonka myötä sävelkieleni muuttui kuulijalle yhä helpommaksi lähestyä. Tonaliteetin läsnäolo vahvistui ja rosopintaisuutta esiintyy enää lähinnä vain klusterikohdissa. Minulle niin rakasta Saaristomeren tunnelmaa maalataan pääosin utuisin pastellivärein.

CONCERTINO CARELIA viululle ja jousille (2008) on täysiromanttinen ja nostalginen teos. Se on tarkoitettu nuorille viulisteille soitettavaksi matkalla kohti suuria konserttoja. Sen kansallisromanttiset melodiat vievät ajatuksen kohti menneisyyden Itä-Karjalaa. Teos on omistettu Kuopion konservatorion viulunsoiton lehtori Zoja Istominalle.

CONCERTINO ORLANDO klarinetille, cembalolle ja jousille (2007) sisältää menneisyyden kaikuja kauempaakin, pääaihe on muunneltu lainaus Orlando di Lasson (1532-1594) sävelmästä ”Matona mia cara”. Sen jälkeen barokkityylinen allegro ja irlantilaistyylinen giga antavat vaikutelman kuin Orlando kävelisi musiikinhistorian käytäviä pitkin kohti nykyaikaa. Teos on omistettu sen tilanneelle Rauno Tikkaselle.

LAPLAND, balladi kahdelle huilulle ja jousille (2007), rakentuu hitaasti liikkuvista sointusarjoista, jotka piirtävät laajoja sävelmaisemia tuoden mieleen Lapin avarat näkymät. Nopeammissa staccato-kuvioissa huiluparin kevyt iloittelu voisi kuvata koskien pärskeitä tai lintujen ja hyttysten lentoa. Teos on Suomen huiluseuran tilaama orkesterisäestyksellinen kappale nuorille huilisteille.

CELLO RITORNELLO (2008) on kuin sisarteos Concertino Carelialle, yhtä romanttinen ja melodinen. Raastavammat välikkeet katkaisevat ajoittain hempeyden, mutta sellosolisti palauttaa heti tunnelman takaisin nostalgiselle tasolle. Teos on omistettu nuorille sellisteille.

HAPPY DAYS huilulle ja jousille (2008) on alun perin sävelletty häämusiikiksi huilulle ja uruille. Siitä syystä se on duurinen, romanttinen ja valoisa pikkukappale, jossa barokkimainen polyfoninen sivuteema vie hetkeksi kuulijan yhä kauemmaksi menneisyyteen.

GOODBYE, sinfoninen runo (2008), on sävelletty ja omistettu kiitokseksi Kuopion konservatoriolle ja sen opettajille säveltäjän eläkkeellelähdön johdosta. Aaltomainen liikehdintä tiheine nousuineen vie tunnelmaa kohti yhä voimakkaampia romanttisia purkauksia, ja tangomaisen jakson kautta teos etenee unelmoivaan päätökseen, jossa harmonikka sooloilee haikeasti. Vaikutteita sävelkieleen ovat antaneet Takemitzu, Skrjabin ja Piazzolla.