Rönsy

“Leimallista triolle on tarttuva musiikin tekemisen riemu ja intensiteetti. Kun taito on hallinnassa, saattaa vanhalle tradille antaa raikkaan, uuden kuosin. Niin Rönsy myös tekee ja kuljettaa nimensä mukaisesti uusia versoja suuntaan jos toiseenkin.” – Sirkka Halonen, YLE

Rönsy sai alkunsa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla vuonna 2007, kun kolme samanhenkistä – räävitöntä ja herkkää – soittajaa löysivät toisensa. Trion kansainvälisesti kehuttu debyyttilevy julkaistiin kesällä 2010. Albumi valittiin myös Vuoden 2010 kantelelevyksi. Maistiaisia voi kuunnella osoitteessaHYPERLINK ”http://www.myspace.com/ronsymusa” www.myspace.com/ronsymusa.

Rönsyssä soittavat Helmi Camus (kontrabasso, harmooni ja laulu), Maija Kauhanen (kanteleet, saksofoni, harmooni ja laulu) ja Kaisa Ristiluoma (haitarit ja laulu). Kokeneet muusikot ovat vaikuttaneet myös yhtyeissä Rimpparemmi, Kouhot, Sytyke, Mona, T for Three ja Play! Soundpainting Ensemble.

Trion musiikki nojaa suomalaiseen kansanperinteeseen. Perinteiset melodiat sekä omat sävellykset lähtevät lentoon raikkaina ja ennalta-arvaamattomina sovituksina, joissa jää tilaa myös varioinnille ja improvisoinnille. Kappaleet ovat saaneet rauhassa kasvaa, elää ja muuttaa muotoaan musiikillisten rönsyjen nivoutuessa yhteen. Mietityt sovitukset, vivahteikas instrumenttien käyttö sekä muusikoiden rikas tulkinta luovat jokaiselle sävelmälle omanlaisensa tunnelman, joka ulottuu raivokkaasta kanteleen hakkauksesta haitarin kaihoisaan tangoon sekä sydäntä riipaisevaan lauluun.

Rönsy – kaunista kansanmusiikkia häilyvällä mielellä.

“Yksi vaikuttavimmista yhtyeistä oli RÖNSY — . Heidän persoonalliset ja voimakkaat tulkintansa niin perinteisistä melodioista kuin omista sävellyksistä eivät kaihda riskejä.”
– Albert Reguant, Hidrogen

” ’Se on mentävä’ -kappaleen lopussa he hoilaavat kuin venäläinen matruusikuoro lankongilla.” – Tim Jonathan Kleinecke, HYPERLINK ”http://www.nordische-musik.de/”www.nordische-musik.de

Radiosoitot mm.:
YLE kansanmusiikin ilta, Helsinki
Radio Moreeni, Tampere
RTBF, Belgia
BBC Radio 3, Iso-Britannia
Catalunya Radio, Espanja/Katalonia
www.myspace.com/ronsymusa

ronsymusa@gmail.com

Näytetään ainoa tulos

  • Paikanvaraus

    Rönsy

    Rönsy, JJVCD-82EAN 6420617450861

    6,95