Pasi Tolvanen

Pasi Tolvanen

Valokuva: Perttu Myllynen

Pasi Tolvanen on savossa kasvanut puoliksi pohjalainen ja puoliksi karjalainen, sekalainen matkalainen, laulumiehen kokelas. Hänen omaleimainen lauluäänensä ja kitaransoittotyyli sekä uudet tarinat muodostavat raikkaan yhdistelmän mies ja kitara kulkureiden joukkoon.

”Jos laulun aihe ei ole suoraan omasta elämästäni, on kuitenkin henkilökohtaisen näkökulman löytyminen ollut edellytyksenä sille, että laululla on merkitystä.” Tolvanen tarinoi.

Tolvasen soittoa ja laulua on kuultu vuosituhannen taitteen molemmin puolin Savonlinnan punk- ja rockbändeissä (mm. Blue Eyed Mary) ja 2000 –luvun lopulla Joensuun kansanmusiikkikentässä (mm. Burlakat) ja gospelympyröissä (mm. Kikkis). 2010 –luvulla tekeminen on keskittynyt oman gospelmusiikin tekemiseen. Tällä hetkellä tarinoiden kertominen vähän laajemmin kuin vain hengellisestä elämästä ja siihen liittyvistä teemoista tuntuu hyvältä. Tolvasen mies ja kitara kombo on saanut Pilfinkin julkaisemalle ensimmäiselle singelle pettämättömäksi rungoksi basson varteen Vesa-Pekka Piston ja rumpuihin Tero Hyttisen. Myös muita vierailijoita myöhemmillä julkaisuilla kuullaan.

Ensimmäisen singlen nimikkobiisi Taipale kertoo monen miehen tarinaa yhden tarinan kautta. Talvisodan alussa monissa joukkueissa oli lähinnä saman kylän tai seudun miehiä. Jos joukkue koki suuret tappiot, oli se suuri menetys myös koko kyläyhteisölle.

’Laulun pohjatarina on 50 –luvun lehtijutussa, jossa oli haastateltu Tauno pappaani Taipaleenjoen taistelun kokemuksista. Hän selvisi, mutta monta jäi matkalle.’ Pasi kertoo. Singlen B-puoli Sinä on rakkauslaulu, Tolvasen ensimmäinen.

Albumi ”Risteys” julkaistu 31.3.2023

Pasin yhteystiedot:

linktr.ee/pasitolvanenmusic

herratolvanen@gmail.com

p. 0503256848

Näytetään ainoa tulos

  • Pasi Tolvanen

    Risteys Pasi Tolvanen

    16,95