Mikko Raasakka

Mikko Raasakka

Mikko Raasakka (www.raasakka.net) on Helsingissä asuva klarinetisti. Hän on opiskellut klarinetinsoittoa Besanconin konservatoriossa (Ranska) ja Sibelius-Akatemiassa. Mikko valmistui vuonna 2005 Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi aiheenaan aikamme suomalainen klarinettimusiikki.
Mikko toimii kamarimuusikkona, solistina, improvisoijana, kirjoittajana ja pedagogina. Ahkerimmin hän esittää aikamme musiikkia. Hän on kantaesittänyt kymmeniä klarinettiteoksia, joukossa viisi konserttoa. Elektroakustiseen musiikkiin keskittyvän defunensemblen jäsenenä hän konsertoi säännöllisesti eurooppalaisilla uuden musiikin festivaaleilla.
Mikko soittaa kaikkia eri kokoisia klarinetteja. Lisäksi hän soittaa suomalaista kansanklarinettia lirua, ja historiallisia klarinetteja. Hän on levyttänyt aikamme musiikkia Siba Records- NAXOS- JaSe- ja ALBA -levymerkeille ja tehnyt äänityksiä Yleisradiolle. Mikon soololevy Eliangelis oli vuonna 2014 Yleisradion Vuoden levy -ehdokkaana.
Orkesterisolistina Mikko on soittanut mm. Osmo Vänskän johtaman Sinfonia Lahden kanssa. Soolo- ja kamarimusiikkiesiintymisiä hänellä on ollut eri puolilla Eurooppaa, USA:ssa, Kanadassa ja Australiassa. Hän on vieraillut opettajana mm. Wienin, Bukarestin ja Odessan musiikkikorkeakouluissa ja Pohjois-Illinoisin yliopistossa. Orkesterimuusikkona Mikko on soittanut mm. kaikissa pääkaupunkiseudun orkestereissa. Vuosina 1997-2010 hänen vakituinen työpaikkansa oli Jyväskylä Sinfonia.
Mikko Raasakka on kirjoittanut klarinetin uusia soittotekniikoita käsittelevät kirjat Aapelin uudet soitteet (2005) ja Exploring the clarinet (2010). Syksyllä 2018 ilmestyi Mikon toimittama laaja suomalaisen musiikin nuottikokoelma Suomalainen klarinettikokoelma 1900-60. Kaikkien edellä mainittujen julkaisujen kustantaja on Fennica Gehrman.

Pianisti Antti Vahtola viihtyy monipuolisesti musiikin eri tyylisuuntien parissa nykysäveltäjien teoksista aina renessanssin vokaalipolyfoniaan saakka. Erityisen inspiroivana hän kokee työskentelyn erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Yhteistyö klarinetisti Mikko Raasakan kanssa on jatkunut jo yli kymmenen vuoden ajan.
Vahtola valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2000. Opintojaan hän on täydentänyt Saksassa, Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa. Musiikillista perspektiiviään laajentaakseen Vahtola on opiskellut myös fortepianon ja urkujen soittoa sekä laulua. Pianonsoiton lisäksi Vahtola työskentelee myös laulajana pienyhtyeissä ja kuoroissa. Vahtola on tehnyt lukuisia konsertti- ja studioääntyksiä YLE:lle sekä pianistina että laulajana. Vuodesta 2003 Vahtola on toiminut pianonsoiton lehtorina Musiikkiopisto Juvenaliassa, Espoossa.

Näytetään ainoa tulos

  • Mikko Raasakka

    Tuntematon – Unknown

    12,95