Meri-Lapin jousikvartetti

Meri-Lapin jousikvartetti

Meri-Lapin jousikvartetti on Suomen ainoa monikunnallinen jousikvartetti. Kvartetin ylläpitäjäkunnat ovat Kemi, Tornio, Tervola ja Simo, joista Kemi toimii isäntänä. Kvartetti perustettiin vuonna 1983 tehostamaan alueen jousisoitinkoulutusta ja lisäämään alueellista konserttitarjontaa. Kvartetin muusikot muodostavat rungon Kemin kaupunginorkesterille toimien orkesterissa soitinryhmiensä äänenjohtajina. Muusikot toimivat myös opettajina Meri-Lapin musiikkiopistossa. Syksystä 2014 lähtien jousikvartetti on toiminut myös Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena työryhmänä.
Meri-Lapin jousikvartetilla on oma klassisen musiikin konserttisarjansa. Tämän lisäksi he esiintyvät koululais-, laitos- ja kahvilakonsertein toimintapaikkakunnillaan. Meri-Lapin jousikvartetti on konsertoinut Ruotsissa ja Unkarissa. Vuonna 2019 kvartetilla on kiertue Japanissa.
Vuonna 2013 Lapin Taidetoimikunta myönsi 30-vuotista taivaltaan juhlineelle kokoonpanolle Lapin taidepalkinnon maakunnan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä ja syksyllä 2015 Meri-Lapin jousikvartetille myönnettiin Kemi-palkinto.

Näytetään ainoa tulos

  • Meri-Lapin jousikvartetti

    Gestures of Winter

    12,95