Lapin sotilassoittokunta

Jääkäriprikaati

Jääkäriprikaatin joukkoyksiköt on sijoitettu Rovaniemellä ja Sodankylään. Prikaati työllistää noin 400 henkilöä ja vuosittain varusmiespalveluksen suorittaa noin 2000 nuorta miestä ja naista. Lapin vaativat olosuhteet ja osaava henkilöstö ovat tehneet prikaatista arktisen osaamisen keskuksen.

Lapin sotilassoittokunta

Lapin sotilassoittokunta on Euroopan pohjoisin sotilassoittokunta. Sotilassoittokunta toimii Rovaniemellä osana Jääkäriprikaatia. Esiintymiset suuntautuvat pääasiassa Oulun, Kainuun ja Lapin maakuntiin. Soittokuntaa onkin osuvasti kutsuttu ”puolen Suomen sotilassoittokunnaksi”, laajan soittotoiminta-alueen vuoksi. Kolmenkymmenen muusikon puhallinorkesteria johtavat päällikkökapellimestari musiikkimajuri Juha Ketola ja kapellimestari musiikkimajuri Jaakko Nurila.

Rovaniemen sotilaskotiyhdistys ry

Lähes 50-vuotias vireä yhdistys tekee vapaaehtoista maanpuolustustyötä vihreiden sisarien voimin Someroharjulla sijaitsevassa sotilaskodissa ja eri harjoitusalueilla. Yhteistyö Lapin sotilassoittokunnan kanssa on sujunut kuin tanssi! Se on kuljettanut sotilaskotia Lapin metsien ulkoilmanäyttämöille, joululaulutunnelmiin, kahvikonsertteihin, kirkkoihin, paraateihin ja lukuisten konserttien väliaikatunnelmiin. Koemme yhdessä näitä tunnelmallisia hetkiä.

Nähdään konserteissa munkkikahvin merkeissä!

Päällikkökapellimestari Juha Ketola

Juha Ketola aloitti Lapin sotilassoittokunnan päällikkökapellimestarina vuonna 2015. Nykyistä tehtävää ovat edeltäneet sotilasmusiikkialan koulutukseen liittynyt kurssiosaston johtajan tehtävä, päälliköntehtävät varusmiessoittokunnassa, ja nyt jo toimintansa päättäneessä Kainuun sotilassoittokunnassa. Ketola on monipuolinen muusikko, joka siirtyy suvereenisti musiikin tyylilajista toiseen. Repertuaariin kuuluu edelleen trumpetin soitto, jonka vei nuoren muusikon aikoinaan Laivaston soittokunnan riveihin. Lahjakas soittaja löysi pian itsensä kapellimestariopinnoista. Jatko-opinnot innostivat Ketolan myös lauluopintoihin.

Kapellimestari Jaakko Nurila

Jaakko Nurilan työ sotilasmusiikin parissa alkoi Lapin sotilassoittokunnassa saksofonin soittajana. Jatko-opintojen myötä tehtävä siirtyi pian Ouluun, jossa Nurila toimi useita vuosia sotilassoittokunnan eri tehtävissä. Vapaa-aika täyttyi opiskelusta ja opetustoiminnasta. Kapellimestariopinnot tulivat mukaan 2000-luvun alussa Sibelius-Akatemiassa, josta Nurila valmistui erinomaisin arvosanoin sekä saksofoninsoitto, että puhallinorkesterin johtaminen pääaineina. Saksofonin soitto on tuonut menestystä myös kilpailuista ja lukuisia eri solistitehtäviä sotilassoittokunnissa ja kaupunginorkestereissa.

Muusikot

Kapellimestari
Jaakko Nurila

Laulu
Juha Ketola

Huilu, Piccolo
Aino Helskyaho
Anni Tahvanainen
Petri Sinda (avustaja)

Oboe
Paula Nurila (avustaja)

Klarinetti
Petri Oittinen
Pasi Väisänen
Teuvo Oja
Mika Haarala
Esko Parikka (avustaja)

Saksofoni
Pasi Lehtoranta
Anni Paarma
Marko Pulkkinen

Fagotti
Tuomas Junttila

Käyrätorvi
Jukka Hämäläinen
Petrus Portaankorva
Ilkka Puputti (avustaja)
Sauli Orbinski (avustaja)

Trumpetti
Erkki Mäntyranta
Sari Pietikäinen
Henri Haahti
Santeri Huttu
Jyrki Kuusirati
Pentti Ojala

Pasuuna
Tuomas Virkkala
Kimmo Rantakeisu
Joonas Hytti

Baritoni
Tuomas Kurki
Manu Uotila (avustaja)

Tuuba
Jussi Harju
Tatu Tikkanen
Timo Toivonen

Lyömäsoittimet
Mikko Silander
Markus Lindell
Tomi Kauppila

Kontrabasso

Jukka Rotola-Pukkila (avustaja)

Näytetään ainoa tulos

  • Lapin sotilassoittokunta

    Mars Major

    8,95