Jussi Laakkonen

Jussi Laakkonen on pitkän linjan pohjoiskarjalainen muusikko, joka on vuosikymmenien ajan keikkaillut eri kokoonpanoissa. Musiikki on ollut hänelle aina tärkeä osa elämää, ensimmäiset omat biisinsä hän teki jo murrosiässä. Pitkäaikaissairaus on varjostanut Jussin elämää lapsuudesta lähtien. Hänelle on tehty kaksi munuaisensiirtoleikkausta, joiden seurauksena välillä tauolle jäänyt sävellystyö käynnistyi uudelleen. Musiikki on ollut Jussille suuri voimavara eteenpäin jaksamisessa.

Jussi ei yritä selittää musiikkiaan järjellä, vaan hän elää ja kokee sen tunteella. Hänelle musiikissa tärkeintä ei ole tyylilaji, vaan se, että musiikki koskettaa tunnetasolla – niin häntä itseään kuin kuulijoitakin. Keikkailu ja vuorovaikutus yleisön kanssa on se voima, joka saa hänet liikkeelle ja rakastamaan työtään musiikin parissa. Silloin kun Jussi itse kokee voivansa seistä täysillä esittämänsä musiikin takana, silloin hän uskoo yleisönkin nauttivan siitä eniten.

Jo nuoruudessa syntynyt rakkaus rokkiin on säilynyt läpi elämän ja tätä henkeä Jussi on pitänyt yllä “Tsugu Ways plays Hurriganes” -yhtyeen solistina ja basistina lähes kymmenen vuoden ajan. Lavalla hän antaa palaa täysillä ja soittaa välillä jopa polvillaan – ja iloitsee siitä kun saa nousta omin jaloin ylös, toisin kuin sairautensa vaikeimpina aikoina. Jussi on oppinut tietämään elämän rajallisuuden, sen tajuaminen poisti häneltä turhat estot ja antoi uskallusta tehdä elämässä juuri sitä, mitä haluaa: eli esiintyä ja tehdä musiikkia.

Nyt Jussi toimii vertaistukena muille elinsiirtopotilaille, nauttii elämästä niin musiikin kuin perheensä ja laajan ystäväjoukon kanssa ja julkaisee oman albumin. Seuraavana tavoitteena ja toiveena on sävellysten tekeminen myös muille artisteille.

Jaana Jolkkonen ja Pia Piiroinen

Näytetään ainoa tulos

  • Paikanvaraus

    Jussi Laakkonen

    Ehkä joku aamu

    6,95