Jan Lehtola

Jan Lehtola

Musiikin tohtori Jan Lehtola on opiskellut urkujensoittoa Helsingissä, Amsterdamissa, Stuttgartissa, Lyonissa ja Pariisissa. Hän valmistui Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta musiikin maisteriksi ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin 1998. Lehtola antoi Sibelius-Akatemian ensikonsertin Kallion kirkossa 2000. Musiikin tohtorin tutkinnon hän suoritti 2005, ja sen aihe oli ”Oskar Merikanto eurooppalaisten vaikutteiden välittäjänä Suomessa”. Lehtola työskentelee urkumusiikin lehtorina Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla.

Jan Lehtola on esiintynyt Radion sinfoniaorkesterin, Lahden, Tampereen ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, Tapiola Sinfonietan sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Hän on vieraillut Lahden kansainvälisellä urkuviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, Viitasaaren Musiikin Ajassa, Tampere Biennalessa, Musica Novassa sekä Mikkelin, Mäntän ja Hauhon musiikkijuhlilla.

Säännöllisesti yhteistyötä säveltäjien kanssa tekevä Lehtola on kantaesittänyt yli 80 teosta. Harri Ahmas, Kalevi Aho, Atso Almila, Thierry Escaich, Naji Hakim, Paavo Heininen, Carita Holmström, Juha T. Koskinen, Olli Kortekangas, Jouko ja Jyrki Linjama, Jukka Linkola, Paola Livorsi, Pehr Henrik Nordgren, Martin Stacey sekä Riikka Talvitie ovat säveltäneet hänelle teoksia. Lehtola järjesti ensimmäisen kansainvälisen Naji Hakim -festivaalin Helsingissä 2003. Vuodesta 2007 hän on toiminut Organo Novo -festivaalin taiteellisena johtajana Helsingissä. Hän on myös Organum-seuran puheenjohtaja. Lehtola on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle ja häneltä on ilmestynyt yli kolmekymmentä äänitettä. www.janlehtola.com

Lisätietoja:
Jan Lehtola, jan.lehtola@uniarts.fi, 050 378 0878

Näytetään kaikki 5 tulosta

 • Jan Lehtola

  Andante religioso

  12,95 
 • Jan Lehtola

  Bach – Toccatas and Preludes & Fugues Arrangements by Max Reger

  18,95 
 • Jan Lehtola

  Johan Sebastian Bach – Works for Organ

  18,95 
 • Jan Lehtola

  MARCEL DUPRE ORGAN WORKS

  Ranskalaisen urkurin ja säveltäjän Marcel Dupre´n musiikkia uruille.

  12,95 
 • Jan Lehtola

  Works for Organ 1966-2006 Paavo Heininen

  10,95