Fantasiaquintet

FANTASIAKVINTETTI

Fantasiakvintetti on viidestä suomalaisesta ammattimuusikosta koostuva kamarimusiikkiryhmä, joka aloitti toimintansa vuonna 2003 ja konsertoi säännöllisesti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Opiskeluaikana alkanut yhteistyö on jatkunut tiiviinä jo vuosikymmenen. Fantasiakvintetti on kiinnostunut perinteisen puhallinkvintettikirjallisuuden lisäksi myös uuden musiikin esittämisestä ja ilahtuu jokaisesta tuoreesta mahdollisuudesta esitellä puhallinten sointiskaalaa.
Kesällä 2006 kvintetille myönnettiin Kuhmon kamarimusiikin stipendi parhaasta kamarimusiikkikurssin esityksestä. Fantasiakvintetti voitti ensimmäisen palkinnon Erkki Melartin – kamarimusiikkikilpailun puhallinsarjassa Savonlinnassa vuonna 2004. Münchenissä järjestettävissä kansainvälisissä ARD-kilpailuissa kvintetti sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon syyskuussa 2006. Keväällä 2008 Fantasiakvintetti sai Lyonin kansainvälisissä kamarimusiikkikilpailuissa 3. palkinnon sekä palkittiin lehdistön suosikkina ja jaetulla erikoispalkinnolla Thierry Escaich´n teoksen parhaasta esityksestä. Fantasiakvintetti voitti 1. palkinnon kansainvälisissä Henri Tomasi-puhallinkvintettikilpailuissa Marseillessa helmikuussa 2009. Lokakuussa 2009 Fantasia konsertoi Saksassa yhteistyössä DFG:n (Deutsch-Finnische Gesellschaft) kanssa. Fantasiakvintetti on myös työskennellyt Maurice Bourquen kanssa ProQuartet-CEMC:n koulutusohjelmassa.
Fantasiakvintetti toimintaa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Sibelius-Akatemian tukisäätiö, Pro Musica – säätiö ja Martin Wegelius – säätiö.

Päivi Kukkonen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Hanna Juutilaisen ja Ilpo Mansneruksen johdolla. Diplomitutkinnot sekä kamarimusiikista että huilunsoitosta hän suoritti erinomaisin arvosanoin. Kukkonen toimi Seinäjoen kaupunginorkesterin huilun äänenjohtajana kauden 2005-2006 ja Kuopion kaupunginorkesterissa hän on soittanut huilun äänenjohtajana vuodesta 2008 lähtien. Tähän toimeen hänet kiinnitettiin vakituiseksi tammikuussa 2011.

Laura Kemppainen on opiskellut oboensoittoa Sven-Erik Paanasen ja Jorma Valjakan johdolla Helsingin Ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui vuonna 2010 musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin suoritettuaan sekä oboensoiton että kamarimusiikin diplomitutkinnon. Kemppainen on osallistunut lukuisille mestarikursseille ja lukuvuonna 2006-2007 hän opiskeli Salzburgissa Universität Mozarteumissa professori Stefan Schillin johdolla. Kemppainen on työskennellyt useissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa. Vuonna 2012 Kemppainen kiinnitettiin Suomen Kansallisoopperan orkesteriin.

Okko Kivikataja on opiskellut klarinetinsoittoa Helsingin Ammattikorkeakoulussa, Sibelius-Akatemiassa ja Strasbourgin Konservatoriossa. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 2006 opettajinaan Anna-Maija Korsimaa ja Armand Angster. Opinnot ovat täydentyneet lukuisilla mestarikursseilla. Kivikataja piti ensikonserttinsa Sibelius-Akatemiassa keväällä 2008. Helsingin Konservatorion klarinetinsoiton opettajan toimeen Kivikataja kiinnitettiin elokuusta 2007. Opetustyön ohella hän on työskennellyt muusikkona useissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa, yhtyeissä sekä festivaalikokoonpanoissa. Syksyllä 2012 Kivikataja suoritti puhallinorkesterinjohdon diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa.

Joonas Seppelin on opiskellut International Ensemble Modern orkesteriakatemiassa, Hochschule Für Musik und Darstellende Kunst Frankfurtissa professori Esa Tapanin johdolla, sekä Sibelius-Akatemiassa Timo Ronkaisen johdolla. Seppelin aloitti Helsingin Kaupunginorkesterin käyrätorviryhmän vakituisena jäsenenä maaliskuussa 2011. Hän on myös tehnyt pidempiä sijaisuuksia Lapin Kamariorkesterissa ja Radion Sinfoniaorkesterissa sekä toiminut avustajana useimmissa suomalaisissa ammattiorkestereissa, Frankfurtin oopperassa ja Ensemble Modern orkesterissa. Hän on myös toiminut taiteilijana Korsholman musiikkijuhlilla, Kuhmon kamarimusiikissa,Young euro Classic Festivaalilla sekä Uudenkaupungin Crusell-viikoilla.

Sari Seppelin valmistui syksyllä 2010 Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin. Hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille ja kauden 2007-2008 Seppelin opiskeli Universität für Musik und Darstellende Kunst Wienissä professori Richard Gallerin johdolla. Seppelin on toiminut aktiivisen kamarimusisoinnin ohella myös avustajana useissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa. Kymi Sinfonietassa Seppelin on toiminut fagotin varaäänenjohtajan viransijaisena kevään ja syksyn 2007 ja Lappeenrannan Kaupunginorkesterissa fagotin äänenjohtajan viransijaisena kevään 2011.

Näytetään ainoa tulos

  • Fantasiaquintet

    PREMIERE

    8,95