Erkki Palola

Erkki Palola

(s.1957 Helsinki) aloitti viulunsoiton opiskelun 10-vuotiaana venäläisen lapsipedagogin Tatjana Pogozevan johdolla Oulun musiikkiopistossa. Diplomi-tutkinnon hän suoritti erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiassa professori Anja Ignatiuksen oppilaana. Vuosina 1978-1983 Palola toimi Oulun konservatorion lehtorina ja Sibelius-Akatemiassa hän on opetti vuosina 1988-2001.
Radion Sinfoniaorkesterin ensiviulistina ja konserttimestarina Erkki Palola työskenteli 1983-90. Helsingin kaupunginorkesterin ensimmäisenä konserttimestarina vuosina 1991-2011 ja vuoden 2012 alusta orkesterin ensiviulistina. Konserttimestarikokemusta Palola on jakanut Australiassa, Belgiassa ja lukuisilla festivaaleilla.

Hän on työskennellyt useissa kamariyhtyeissä, joista merkittävin on ollut työskentely Kerava-kvartetin primaksena vuosina 1985-2006. Palola on nauhoittanut runsaasti Yleisradiolle ja tehnyt TV-nauhoituksia. Levytystoiminta sisältää 4 levytystä kapellimestarina sekä 10 kamarimusiikki levytykstä. Vuonna 2010 julkaistu säveltäjä Kai Niemisen viulu- ja alttoviulukonserttojen levytys Pori Sinfoniettan sekä kapellimestari Jukka Iisakkilan kanssa oli yhteistyön alkua Pilfink yhtiön kanssa.

Teppo Koivisto opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Jussi Siiralan ja Eero Heinosen, Indianan Yliopiston musiikkikoulussa Bloomingtonissa USA:ssa Menahem Presslerin sekä Pariisissa Bernard Ringeissenin johdolla. Opiskeluaikanaan Koivisto saavutti menestystä sekä kansallisissa että kansainvälisissä pianokilpailuissa.
Koivisto on konsertoinut laajalti soolopianistina ja kamarimuusikkona ulkomailla sekä kotimaassa, sekä tärkeimpien suomalaisorkestereiden kanssa kapellimestareina mm.Peter Csaba, Roy Goodman, Olli Mustonen, Jukka-Pekka Saraste, John Storgårds ja Arvo Volmer.
Sibelius-Akatemian opettajakuntaanTeppo Koivisto on kuulunut vuodesta 1988, pianomusiikin lehtorina hän on toiminut vuodesta 1990.
Konserttitoimintansa sekä vakituisen opettajanvirkansa ohessa Koivisto on kysytty opettaja mm.eri musiikijuhlien yhteydessä järjestettävillä mestarikursseilla. Opettajana Koivisto on vieraillut myös Hollannissa, ja Israelissa. Hän toimii säännöllisesti pianomusiikin asiantuntijana Suomen Yleisradiossa.

Näytetään kaikki 2 tulosta

  • Erkki Palola

    NOTTURNI

    12,95 
  • Erkki Palola

    REFLECTIONS

    9,95