Bravade

Bravade

BRAVADE on erityisesti renessanssinokkahuiluihin perehtynyt, aktiivisesti toimiva ja valovoimainen nokkahuilukvartetti. Toimintansa yhtye aloitti vuonna 2004. Bravaden muusikot ovat opiskelleet vanhaa musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Stadiassa, Hollannin ja Saksan musiikkikorkeakouluissa sekä useilla mestarikursseilla. Kvartettina Bravade on opiskellut mm. maailmankuulun Flanders Recorder Quartetin perustajajäsenen Han Tolin sekä Hampurin musiikkikorkeakoulun professorin Peter Holtslagin johdolla.
Bravaden tavoitteena on esitellä kuulijoilleen nokkahuilumusiikin laajaa kirjoa sekä tuoda esiin upeiden soittimiensa sävyjä ja mahdollisuuksia. Kvartetin monipuolisesta ohjelmistosta löytyykin musiikkia aina keskiajalta nykypäivään. Tärkeä osa Bravaden toimintaa on yhteistyö muiden muusikoiden ja nykysäveltäjien kanssa. Kvartetti on tehnyt yhteiskonsertteja mm. sopraano Tuuli Lindebergin, sopranista Pasi Hyökin, altto Teppo Lampelan, cembalisti Petteri Pitkon, urkuri Markku Mäkisen sekä käyrätorvikvartetti The Golden Hornsin kanssa.
Bravade on konsertoinut Japanissa, Norjassa ja Hollannissa sekä monilla kotimaansa musiikkifestivaaleilla, mm. Sastamala Gregorianassa, Viitasaaren Musiikin aika -festivaalilla, Kaustisen Kamarimusiikkiviikolla, BarokkiKuopio-festivaalilla ja Korsholman musiikkijuhlilla. Bravaden huiluja on kuultu myös lukuisissa kirkoissa ja konserttisaleissa ympäri maata. Vuonna 2010 Bravade esiintyi Millennium Technology Prize -gaalassa Presidentinlinnassa. Bravade toimii aktiivisesti myös lastenkulttuurin saralla: näytelmällistä Hajamielinen säveltäjä ystävineen -konserttia on esitetty pitkälti toistasataa kertaa.
Bravaden ensilevy Reflections of the Past and Present (Pilfink Records) julkaistaan helmikuussa 2014. Kvartetti on mukana myös Oulaisten nuorisokuoron Virsiä-levyllä (Alba Records, 2012). Saara Cantellin ohjaamassa lastenelokuvassa Onneli ja Anneli (2014) Bravade esittää Anna-Mari Kähärän säveltämää musiikkia.
Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden ovat tukeneet Bravaden taiteellista toimintaa sekä työskentelyä lastenkulttuurin saralla.

Muusikot
Pauliina Fred, Sunniva Fagerlund
Hanna Haapamäki, Hanna Kangasniemi
Linkki Bravaden kotisivuille

http://bravade.net/

Näytetään ainoa tulos

  • Bravade

    Reflections of the past and the present

    10,95